| Autor |
Wiadomość |
|
| masney |
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 10:39 am |
|
|
|
|
| Witam wszystkich. Jadę w lutym ze znajomymi do miejscowości Zdiar, zarezerwowałem nocleg, a właściciel podał mi adres na który mam wysłać zaliczkę, konta nie posiada i okazało się, że poczta polska nie ma umowy ze Słowacją i przekazu nie zrobi. W banku zapłacę za przesył 30 zł + od 60 do 200 zł w sytuacji gdy w Zdiarze nie będzie ich banku korespondenta(Słoweńsko Czeski bank narodowy czy jakoś tak), a zakładam że nie będzie, bo to mała wioska jest. Byłbym wdzięczny jakby ktoś podał mi jakąś alternatywną formę przesyłki. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
| Powrót do góry |
|
| Gollum |
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 6:14 am |
|
|
|
|
No właśnie. Ja zamiast 26 cyfr w jednym ciągu, dostałem ciąg 45 (!) liczb, liter i znaków, do tego jeszcze parę wersów tekstu (adres, nazwy banku)
I jak się w tym połapać? |
|
|
| Powrót do góry |
|
| Gollum |
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 9:15 am |
|
|
|
|
No to sobie sam odpowiem (a z innej beczki, czy forum wymarło?); olać banki! raz, że odsyłają od Annasza do kajfasza, dwa, że gdy się w końcu znajdzie taki, co wysyła za granicę, to zerżana prowizję że hej.
Ja zapłaciłem bez problemów na poczcie. Za przekaz do 500 zł biorą 13 zł zas 500-1000 zł tylko 20 zł |
|
|
| Powrót do góry |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie GMT
|
|