Warning: Class constants cannot be defined or redefined in /home/users/568/eslowacja/www/forum/includes/page_header.php on line 31 - Jak wysłać zaliczkę na Słowacje? Słowacja, forum dyskusyjne, Słowacja noclegi, informacje turystyczne, chaty, atrakcje, uzdrowiska :: Słowacja

Słowacja
Forum Słowacja, forum dyskusyjne, Słowacja noclegi, informacje turystyczne, chaty, atrakcje, uzdrowiska Strona Główna
 Kwatery  Pensjonaty  Hotele  Spa  Rezerwacja noclegów  Atrakcje  Regiony  Sport  Informacje praktyczne  Forum
Autor Wiadomość

Słowacja forum  - Informacje praktyczne o Słowacji  ~  Jak wysłać zaliczkę na Słowacje?

masney
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 10:39 am Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich. Jadę w lutym ze znajomymi do miejscowości Zdiar, zarezerwowałem nocleg, a właściciel podał mi adres na który mam wysłać zaliczkę, konta nie posiada i okazało się, że poczta polska nie ma umowy ze Słowacją i przekazu nie zrobi. W banku zapłacę za przesył 30 zł + od 60 do 200 zł w sytuacji gdy w Zdiarze nie będzie ich banku korespondenta(Słoweńsko Czeski bank narodowy czy jakoś tak), a zakładam że nie będzie, bo to mała wioska jest. Byłbym wdzięczny jakby ktoś podał mi jakąś alternatywną formę przesyłki. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gollum
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 6:14 am Odpowiedz z cytatem
No właśnie. Ja zamiast 26 cyfr w jednym ciągu, dostałem ciąg 45 (!) liczb, liter i znaków, do tego jeszcze parę wersów tekstu (adres, nazwy banku)
I jak się w tym połapać?
Gollum
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 9:15 am Odpowiedz z cytatem
No to sobie sam odpowiem (a z innej beczki, czy forum wymarło?); olać banki! raz, że odsyłają od Annasza do kajfasza, dwa, że gdy się w końcu znajdzie taki, co wysyła za granicę, to zerżana prowizję że hej.
Ja zapłaciłem bez problemów na poczcie. Za przekaz do 500 zł biorą 13 zł zas 500-1000 zł tylko 20 zł

Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1
Napisz nowy temat

Skocz do: